5 MM POLİPROPLEN ÇEMBER PP

Anasayfa 5 MM POLİPROPLEN ÇEMBER PP
IMG

5 MM POLİPROPLEN ÇEMBER PP

5 mm Poliproplen çember, 5 mm pp, 5 lik çember, ince ip…. Gibi isimlerle anılan, en ince genişlikteki çemberdir. Poliproplen çember PP ler içindeki en küçük ölçülere sahip çemberdir.

 

Üretmesi ve kullanılması en zor olan çemberdir. Üretimde neredeyse sıfır hata payı vardır. Aynı zamanda üretim hatlarında da düşük kapasite ile çalışıldığından metre maliyeti diğer ölçülerdeki Poliproplen Çember PP lere göre daha yüksektir. Çemberleme işlemi çok hızlı yapıldığı için 5 mm PP çemberdeki en küçük üretim hataları dahi derhal gün yüzüne çıkar.

 

5 mm Poliproplen Çember PP ile çalışan makineler çok hızlı bağlama yapar. Çemberleme işlemi aşağıdaki adımlarla yapılır;

 

-Çemberin çerçeve içine sürülür,

-Çember ucunun tutulur,

-Çemberin Toplanır,

-Çemberin gerdirilir,

-Rezistans ileri gider çemberi ısıtır,

-Rezistans geri çıkar,

-Baskı elemanı kaynak yerine basar ve soğutma için bekler,

-Çember kesilir.


Yukarıda da görüleceği gibi oldukça kalabalık bir iş yükü vardır. Üstelik bu 8 eylem iki saniyeden daha kısa bir sürede yapılır. Çerçevesiz çalışan makinalarda mevcuttur. Bu makinalar çerçeveli makinelere göre daha iyi çalışır fakat fiyatları yüksektir. İşlemlerin sağlıklı ve sorunsuz yapılabilmesi için 5 mm Poliproplen Çember PP kadar kullanıldığı makinanın da hatasız çalışması gerekmektedir. Makine sürekli bakımlı ve temiz tutulmalıdır. 8 adımdaki en ufak bir gecikme çemberleme işleminin yapılamamasına neden olacaktır.

 

5 mm Poliproplen Çember PP ölçüleri bağlanacak olan ürüne ve kullanılacak olan makinaya göre çeşitlilik gösterir. Ölçüler genişlik x kalınlık olarak verilir. Bir de bir bobinde sarılı olan çember uzunluğu ve çemberin üzerine sarıldığı kasnak (masura) ölçüsü belirtilmelidir.

 

Örneğin 5×0,35 mm PP Çember 5300m/Bobin 15×16 cm olarak belirtilen bir çemberin özellikleri şöyledir;

 

Genişlik                         :        5 mm

Kalınlık                          :         0,35 mm

Metraj                            :         5.300m/Bobin (1 bobinde 5.300 metre çember sarılıdır).

Kasnak İç Çapı             :         15 cm

Kasnak Genişliği          :        16 cm

 

Fabray Endüstriyel Ambalaj Sistemleri tüm marka ve model makinalara uygun çeşitlilikte, yüksek teknoloji ile üretilmiş 5 mm Poliproplen Çember PP ürünleriyle hizmetinizdedir. Mosca, Signode, Signode ISB, Emmepi, Transpak, SMB gibi markaların tüm modellerinde sorunsuz olarak çalışabildiğini ücretsiz demo hizmetimle test edebilirsiniz.

 

Cinsi                                  ÖLÇÜ (mm)      METRAJ (m)        KASNAK (Cm)
Poliproplen Çember PP      5×0,35               5.300                     15×16
Poliproplen Çember PP      5×0,35               6.000                     20×19
Poliproplen Çember PP      5×0,47               7.000                     20×19
 

 

Kg Fiyatla 5 mm Çember Alınır mı?

 

Poliproplen Çemberlerde Kg fiyatıyla satış yapan işletmeler bulunmaktadır. Eğer Kg fiyatla Poliproplen Çember PP alıyorsanız dikkat etmenizi tavsiye edeceğimiz 2 konu var.

 

1-)       Poliproplen Çember PP aldığınızda ambalajındaki karton koliye, diğer ambalaj malzemelerine ve Poliproplen Çember PP nin sarılı olduğu karton veya plastik masuraya da Poliproplen Çember PP fiyatıyla ödeme yapıyorsunuz.

 

Şöyle bir hesap yapalım;

Bir kg fiyatı 10 TL den Poliproplen Çember PP satın alıyoruz.

Teraziye koyduk ve 21.8 Kg geldi.

21.8 Kg x 10,00TL/Kg = 218 TL Ödedik.

Aldığımız çember 21.8 Kg gelmişti ancak gerçekte aldığımız çember 19,8 Kg olur.

 

Şöyle ki;

 

2 adet karton kasnak (masura)         1,2 Kg

1 adet Koli                                          0,6 Kg

Diğer Ambalaj                                    0,2 Kg

Toplam                                               2,0 Kg çember harici değersiz malzeme.

 

Ödediğimiz 218 TL yi, aldığımız net ürün ağırlığına böldüğümüzde (19,8 Kg);

218 / 19,8 = 11 TL

Aldığımız ürünün kilo fiyatı 11 TL ye yükseliyor!

Kilosunu 10 TL’ye almıştık ama 11 TL’ye mal oldu.

Kiloda 1 TL’nin ayda 1 ton kullanımda 1.000TL, yılda 12.000 TL olduğunu hemen hesaplamışızdır.

 

2-)       Ürünümüz Doğru Gramajda mı?

 

Kilo ile satılan çember ne kadar ağır olursa satan taraf için avantaj, satın alan için ise dezavantajdır. 10 kilo ihtiyacı olana 12 kg lık bir satış doğru olmasa da bir satıcı başarısı olarak düşünülebilir. Satın alan için ise 10 kg ihtiyacı varken 12 Kg almak zarar etmektir.

Ürünümüzü bağlamak için 10 metre çember kullandığımızı düşünelim;   Diyelim ki bir ürünü Poliproplen Çember PP ile bağlayacağız. Ürün için kullanılması gereken miktar 10 metre.

1 metresi 1 gram olan çemberi alırsak bize maliyeti 10 gram olur.

1 metresi 1,5 gram olan çemberi alırsak bize maliyeti 15 gram olur.

Son teknoloji ile üretilen çemberler daha düşük ağırlıkla daha yüksek mukavemetlere sahiptir. Daha düşük ağırlıktaki çember ürünümüz için uygunken neden daha ağır bir çembere daha fazla para ödeyelim. Hani bir buzdolabını kamyonetle 200 TL ye götürmek varken 700 TL ye kamyonla taşıtmak gibi.

 

Birçoğumuzun aklına şu soru gelecek;

 

Malı alırken kilosunu tartabiliriz, 4.000 metre çember olduğu söylenen bir çemberi nasıl ölçüp te kontrol edeceğiz? Bu konuya da https://fabray.com.tr/b/ambalaj-bilgi-sistemi/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

 

Fabray Endüstriyel Ambalaj Sistemleri ürünleriniz için en uygun ölçülerdeki çemberleri en uygun fiyatlarıyla sunar. Ücretsiz keşif hizmetimizle, yüksek teknoloji ile üretilen çemberlerimizle, ambalaj giderlerinizde tasarruf sağlamayı, maliyet düşürmeyi ve doğru ambalajlamayı hedefliyoruz.