POLİPROPİLEN ÇEMBER FİYATLARI

Anasayfa POLİPROPİLEN ÇEMBER FİYATLARI
IMG

POLİPROPİLEN ÇEMBER FİYATLARI

Polipropilen çember fiyatları her gün biraz daha artan rekabet şartları nedeniyle tüm ürünlerde olduğu gibi büyük önem taşımaktadır. Polipropilen çember üreticileri hem daha kaliteli ürünler üretmeli hem de pp çember fiyatları uygun olmalı. Poliproplen çemberler, pp çemberleme makinesi üreticileri tarafından üretilen pp çemberleme makinesi ile uyumlu çalışabilmeli. Havalı pp ler, havali pp ler Polipropilen çemberleme de havalı bir makine ile Poliproplen çemberleme işinin yapılması demektir.

 

Ürün Sayfası: https://fabray.com.tr/poliproplen-cember-pp/

 

PP nedir? Bu sorunun cevabıyla başlamakta fayda var. PP bir petrokimya ürünü plastik hammaddedir. Birçok değişik pp ürün üretiminde hammadde olarak kullanılır. Poliproplen çember de bu ürünlerden biridir. Polyester vs polipropilen çemberleme ambalaj ürün grupları içinde önemli bir yere sahiptir. Koli ve kutuların kapatıldıktan sonra sabitlenmesi, palete sabitlenmesi ve bir arada tutulması için kullanılır. PP ler plastik ambalaj çemberleri çeşitleri içinde mukavemeti en düşük ve uzaması en yüksek olandır. Hafif uygulamalarda hızlı çalışabilme ve uygun fiyatıyla öne çıkar. Nazik ürünlerde yumuşak yapısı ile kullanıma uygun hale gelir.

 

PP hammadde fiyatları Türkiye’de büyük ölçüde Petkim tarafından şekillendirilir. İthal olarak gelen pp hammadde ile Petkim arasındaki fiyatlar birbirlerini takip eder niteliktedir.

 

PP çember, çemberleme kullanıcılar için büyük önem taşır. PP çember üreticileri tarafından üretilen Poliproplen çemberler kullanıcılar için ürünlerinin son güvenlik elemanıdır. Son kullanıcının eline ulaşana kadar tüm görevlerini yerine getirmelidir. PP çemberleme makineleri ile uyum içinde çalışmalıdır.

 

Ambalaj için plastik çemberleme çok önemlidir ve bu göz ardı edilmemelidir. PP çember makinası fiyatı çok çeşitlidir. Ama tüm çeşitler için de poliproplen çember kalitesi büyük önem taşır. PP çemberleme makinesi ne kadar iyi olursa olsun kalitesiz bir plastik çember ile kâbusa dönüşebilir. Plastik çember üretici elinde doğru şekillendirilmelidir. Plastik çember makinesi üreticileri ile plastik çember üreticileri İzmir, İstanbul, Ankara, Sakarya, Bursa, Antalya, Adana, Mersin veya farklı şehirlerde olsalar da uyum içinde çalışmalıdır.

 

PP Çember Fiyatları
PP Çember Fiyatları İki Farklı Şekilde Sunulur

 

Birincisi bobin fiyatıdır. Rulo olarak ta isimlendirilir. Aslında bobin fiyatında esas olan metre fiyatıdır. Bir bobin plastik çember demekle aslında belirli bir uzunlukta plastik çemberden bahsedilmiştir.

 

Örneğin;
“12mm x 0,60 mm x 3000metre poliproplen çember 100.-TL/Bobin” etiketini incelediğimizde;

12 mm          :         Polipropilen Çember genişlik ölçüsü.

0,60 mm        :         Polipropilen Çember kalınlık ölçüsü.

3000 m          :         Bir kasnak üzerinde sarılı olan poliproplen çemberin uzunluğu.

100 TL          :         3000 metre uzunluğundaki pp çember fiyatları.

Bu bilgiler ışığında 100 TL / 3000 metre formülü ile plastik çember metre fiyatlarını hesaplayabiliriz.

Plastik çember fiyatlarının ikinci arz ediliş şekli ise kg bazındadır.

 

Örneğin;

“12mm x 0,60 mm plastik çember 10 TL/Kg” etiketini incelediğimizde;

12 mm          :         PP Çember genişlik ölçüsü.

0,60 mm        :         Poliproplen Çember kalınlık ölçüsü.

10 TL            :         Polipropilen çemberi tarttığımız zaman kilosu ile çarpacağımız kg birim fiyatı.

 

Bu bilgiler ışığında çemberin bobin fiyatını hesaplamak çok kolaydır. Diyelim ki tartıya koyduğumuz pp çember 15 Kg ağırlığında geldi. 15 Kg x 100 TL/Kg = 150 TL/Bobin.

 

İki arz edilme şeklini karşılaştırdığımızda Poliproplen çemberin Kg bazındaki satış şeklinde bazı verilerin eksik olduğunuz görüyoruz.

 

15 Kg olan bobindeki poliproplen çember uzunluğu ne kadar?
15 Kg olan bobindeki net polipropilen ağırlığı ne kadar?
15 Kg olan bobindeki kasnak, koli ve diğer ambalaj malzemelerinin ağırlığı ne kadar?
Yaptığımız ambalajda 8 metre çember kullanıyorsak, bu ambalajımızdaki Poliproplen çember maliyeti ne kadar?
Plastik çember fiyatlarının hangi şekilde arz edileceğini bazen plastik çember üreticileri, bazen plastik çember satıcıları bazen de plastik çember kullanıcıları belirler. Hangi yöntemin daha iyi olduğu konusunu da başka bir yazımızda inceleyeceğiz.

 

Polipropilen Çember Nasıl Kullanılır?
Polipropilen Çember ürünlerin bir arada tutulması, sabitlenmesi gibi işler için kullanılan bir ambalaj malzemesidir. Bu ürünü uygulayabilmek için aşağıdaki makine veya malzemelerden bir veya daha fazlasını kullanmak gerekir.

 

Polipropilen Çember makinası.
Polipropilen Çember klipsleri.
Polipropilen Çember makinesi.
Polipropilen Çember tokası.
Makinalar; Yarı otomatik Çember makinası, tam otomatik Çember makinası, full otomatik Çember makinası veya manuel Çember makinası olabilir.
Plastik Çember makinası, bağlama teknikleri gibi konuları farklı yazımızda inceleyeceğiz.

 

Polipropilen Çember Üreticileri?
Polipropilen plastik çemberler çok uzun zamandır ülkemizde üretilmektedir. Bu gün Avrupa Ülkeleri de dahil olmak kaydıyla neredeyse tüm dünya ya Ülkemizden ihracat yapılmaktadır. İstanbul, İzmir, Ankara, Düzce gibi şehirlerimizde kurulu olan polipropilen çember fabrikaları geri dönüşüm veya orijinal olarak pp çember üretmektedirler.

 

Fabray Endüstriyel Ambalaj Sistemleri Sakarya’dan tüm Türkiye’ye endüstriyel ambalaj makine ve sarf malzemeleriyle hizmet vermektedir.