KOLİ BANDI MAKİNESİ

Anasayfa KOLİ BANDI MAKİNESİ
IMG

KOLİ BANDI MAKİNESİ

Koli Bandı makinesi ile kolilerin kapakları otomatik olarak koli bandı ile yapıştırılır. Aslında ucuz bir el aparatıyla da bu işlem yapılabilir. Ancak bir koli bandı makinesine sahip olursanız işçilik, zaman ve koli bandı tüketiminden ciddi tasarruf sağlarsınız. Bu karşılaştırmayı yapabilmek için bir test çalışması yaptık. Testimizi https://www.youtube.com/watch?v=Q8mSRJRkbTE adresinden izleyebilirsiniz.

 

9.600 Kolinin Alt ve Üst Bantlama İşi

İşçilik;

  1. Kişi bir eliyle kolinin iki kapağını kapalı şekilde tutar,
  2. Diğer eliyle koli bandı aparatını tutar ve bantlama işinin başlangıç noktasına karar hesap hizalar,
  3. Aparatı bantlamanın son noktasına kadar yine karar hesap ile çeker,
  4. Aparatı yukarı doğru kıvırarak bandı keser,
  5. Yapıştırdığı bandı sıvazlar.

Birçok kişi bu işlemi yapmıştır veya yapılırken görmüştür. “O kadar da zor değil” diye düşünmek hiç te mantıksız değil. İşçilik başlığı altında düşünmemiz gereken; bir kişinin maliyeti karşılığında sizin için kaç koli bantlayabileceğidir. Bu konu üzerinde bir çalışma yaptık ve 10 tane kolinin kapaklarının kapatılıp, altının ve üstünün bantlanması için harcanan süreyi tespit ettik. Atlamamız gereken nokta da şu; biz sadece 10 koli için bir deneme çalışması yaptık ve belli bir süre elde ettik. Peki deneğimiz bir gün içinde 10 koli değil de binlerce koli bantlamak durumunda olsaydı ilk 10 kolinin bantlanması esnasındaki performansı iş sonuna kadar gösterebilir miydi?

 

Deneğimiz 10 Kolinin altını ve üstünü 3,49 Dakikada bantladı.

 

 

 

Bu veri üzerinden hesaplama yaptığımızda 9.600 koliyi bantlamak için bir kişinin 61 saat hiç durmadan, aynı performansla çalışması lazım.

 

 

 

Aynı denek ve eşit şartlarda 10 koliyi Siat Koli Bandı Makinesi ile bantladık.

Siat Koli Bant Makinası ile 10 Koli alt ve üst yapıştırması 1,45 Dakikada tamamlandı!

 

Bu veri üzerinden de hesap yaptığımızda 9.600 Kolinin alt ve üst yapıştırması Siat Koli Bant makinası ile 25 saatte tamamlanır.

 

Gelin bu işi bir de vardiya hesabı ile yapalım. 8 saatlik vardiya da yemek, çay molaları düşülünce yaklaşık 6,5 saatlik bir çalışma süresi bulunur. Performans kayıplarını hesaba katmıyoruz. Siat Koli Bantlama Makinesi yemek ve çay molası vermez, performans kaybı yaşamaz.

 

Sarfiyat;

Hepimizin bildiği gibi koli bandını yapıştırmaya başladığımız ve bitirdiğimiz yer karar hesap seçilir. Eksik kalırsa sıkıntı olur, bu yüzden bu noktaları seçerken + toleranslı seçeriz. Maliyet hesabı yaparken bir uzunluk belirleriz ve bu uzunluğa göre maliyet hesaplarız. Ancak bandı yapıştırırken ve bitirirken 1,5 santim + tolerans verirsek ne olur?

288 metre maliyet hesabına katılmamış koli bandı tüketimi (3cm * 9600 kutu= 28.800 cm).

Yapıştırma yaparken “yan gitti bir daha yapıştır” eylemlerinin de yaşandığı bir gerçektir.

Ama bir koli bandı makinesinin yapıştırmaya başladığı ve bitirdiği noktalar standarttır. Koli kılavuzlar arasında hareket ettiği için yan yapıştırma gibi sorunlar yaşanmaz.

Fabray Endüstriyel Ambalaj Sistemleri Sakarya’dan tüm Türkiye’ye ambalaj makineleri ve sarf malzemeleriyle hizmet vermektedir.