KOLİ İÇİ KÖPÜK HAKKINDA BİLGİLER

Anasayfa KOLİ İÇİ KÖPÜK HAKKINDA BİLGİLER
IMG

KOLİ İÇİ KÖPÜK HAKKINDA BİLGİLER

Koli içi köpük hakkında bilgiler hazırlama gereği bu ürünün nispeten yeni olması nedeniyle olmuştur. Dünyada yaygın olarak kullanımına karşın Türkiye’de henüz yeterli seviyelere ulaşmamıştır. Koli içi köpük uygulaması ambalaj uygulamaları içinde en üst seviyede koruma sağlayan uygulamadır. Daha bilindik şekilde anlatmak gerekirse; bir arabadaki emniyet kemeri, hava yastıkları, süspansiyon gibi sistemlerin hepsini tek başına kapsar.

 

Koli İçi Köpük Koruma Nedir ?
Bir ürünün ambalajlanmasında neredeyse vazgeçilmez eleman kolidir. Peki ürünü koli içine koyduğumuzda işimiz biter mi? İşimiz aslında yeni başlıyor çünkü koli tek başına ürünü korumak için yeterli değildir. Dışarıdan gelen darbelerde koli ürünümüzü koruyamaz. Aldığı darbenin çok küçük bir kısmını emse de çok büyük bir kısmı ürüne aktarılacaktır. Üstelik bu darbeler sadece dışarıdan da gelmeyecektir. Koli içindeki ürünler birbirlerine de çarparak hasar meydana getirme eğilimi içinde olacaklardır. Ürünlerin birbirine çarparak meydana getirdikleri darbeler haricinde sarsıntılar da içeride kopan kıyametin bir parçasıdır.

 

İşte bu noktada koli içi köpük koruma devreye girer. Koli ile ürün arasında oluşturduğu bölgede dışarıdan gelen darbelerin çok büyük kısmını emer ve ürüne ulaşmasını engeller. Koli içinde boşluk bırakmadan her yeri doldurarak ürünlerin birbirlerine çarpmasını engeller. Ürünün etrafı köpük ile kaplı olduğundan sarsıntılar sonucu olacak sürtünmeler etkilerini de bertaraf eder.

 

Koli İçi Köpük Nedir ?
Yukarıda anlattığımız tüm koruma faaliyetlerini başarı ile sağlayan bir ambalaj malzemesidir. İki farklı bileşenden oluşur. Polyol ve İzosiyanat kimyasalları belirlenmiş oranlarda karıştırılır ve koli içi köpük meydana getirilir.

 

Koli İçi Köpük Uygulaması Nasıl Yapılır ?
Bu uygulamayı Storopack Türkiye’de Fabray Endüstriyel Ambalaj Sistemleri ile hemen devreye geçirebilirsiniz. Farklı uygulama teknikleri için farklı köpük makinaları geliştirilmiştir. Foam Plus Hand Packer ve Foam Plus Back Packer köpük makinası ile mutlak çözüme ulaşmak mümkün olacaktır. İzosiyanat ve Polyol kimyasalları tüketim ihtiyaçlarına göre 60 Kg lık ve 250 kg lık variller halinde sunulmaktadır. Köpüğün uygun olan sertliğine göre bu kimyasallar da kendi içinde çeşitlenir. Bu kimyasallar makineye bağlandıktan sonra hemen uygulamaya geçilebilir.

 

Makine kimyasalları ısıtma ve belirlenen oranda karıştırma işini yapar. FoamPlus Back Packer makina da yüzlerce değişik program yapılabilir.

 

Programlama şöyle yapılır;

 

Koli içindeki boşluğa göre bir naylon ölçüsü belirleyip son derece kolay bir şekilde bilgiyi giriş yaparız. İlgili alana cm cinsinden rakamı girmemiz yeterlidir. Belirlediğimiz torba ölçüsünün içinde ne oranda bir doluluk istediğimizi çok kolay bir şekilde yüzde oranı cinsinden giriş yaparız. Programlama işi bu kadar basittir ve 1 dakikadan az sürede yapılır. Hafızada saklanan bu programı istediğimiz zaman kullanabiliriz.

 

Programımızdaki verileri 50cm torba ve % 60 oranında doluluk olarak belirlediğimizi var sayalım. Tuşa bastığımızda makine bize 50 cm uzunluğunda bir torba hazırlar ve içini % 60 oranında dolduracak kadar karışım basar. Torbanın ağzını rezistans ile yapıştırır ve keser. İçinde sıvı halde kimyasal bulunan bu torbayı ürünle birlikte koli içine koyarız. Kimyasallar tepkimeye girer. Şişmeye ve köpük halini almaya başlar. Bu sayede ürünün kalıbını da alarak çepe çevre kuşatır.

 

Artık ürünümüz köpük bir kalıp içindedir. Dışarıdan gelen darbeleri koli içi köpük emer. Sarsıntıları yumuşak yapısıyla emer. Ürünlerin birbirine çarpmasını ve sürtünmesini engeller. İşte tam da emniyet kemeri, hava yastığı ve süspansiyon üçlemesini tek başına gerçekleştirir.

 

Aşağıdaki linklerden uygulama örneklerine ve videolarına erişebilirsiniz.

https://fabray.com.tr/foamplus-bagpacker-2-kopuk-dolgu-makinalari/

https://fabray.com.tr/foamplus-handpacker%c2%b2-kopuk-dolgu-makinasi/

 

Storopack Alman teknolojisinin Türkiye Distribütörü Fabray Endüstriyel Ambalaj Sistemleri’dir. Sakarya’dan tüm Türkiye’ye hizmet vermektedir. İstanbul, Gebze, Ankara, Bursa, İzmir, Manisa, Kayseri, Antalya, Adana, Çorlu, Çerkezköy veya hangi bölgede olursanız olun keşif ve demo hizmetleri ücretsizdir. Fabray’a ulaştığınızda bir temsilci sizi ziyaret ederek bilgilendirme yapar. Alınan numuneniz üzerinde uygulama gerçekleştirilir ve size maliyet analizi sunulur. Bu noktaya kadar her şey ücretsizdir. Teklifi onaylarsanız  makineleri satın alabilir veya kiralayabilirsiniz. Hammadde ve diğer sarf malzemeler Fabray tarafından satışa sunulur.