PLASTİK ÇEMBER FİYATLARI

Anasayfa PLASTİK ÇEMBER FİYATLARI
IMG

PLASTİK ÇEMBER FİYATLARI

Plastik Çember Fiyatları yazımızda ilk söylenmesi gereken şey, her gün biraz daha artan rekabet şartları tüm ürünlerde olduğu gibi plastik çember fiyatları konusunu da gündemin en üst sırasına taşımakta olduğudur. Plastik çember üreticileri hem daha kaliteli ürünler üretmeli hem de plastik çember fiyatları uygun olmalı. Plastik çember, plastik çember makinesi ile uyumlu çalışabilmeli.

 

Plastik çemberleme kullanıcılar için büyük önem taşır. Plastik çemberleme üreticileri tarafından üretilen plastik çemberler kullanıcılar için ürünlerinin son güvenlik elemanıdır. Son kullanıcının eline ulaşana kadar tüm görevlerini yerine getirmelidir. Plastik çemberleme makineleri ile uyum içinde çalışmalıdır. Plastik çemberleme şirketi, plastik çember nasıl kullanılır konusunda da bilgili ve tecrübeli olmalıdır. Hangi plastik çember, plastik çember tokası ile kullanılabilir bilmelidir. Plastik çember klipsleri için uygun plastik çember önerebilmeli ve tespit edebilmelidir.

 

Ambalaj için plastik çemberleme çok önemlidir ve bu göz ardı edilmemelidir. Plastik çember makinası fiyatı çok çeşitlidir. Ama tüm çeşitler için de plastik çember kalitesi büyük önem taşır. Plastik çemberleme makinesi ne kadar iyi olursa olsun kalitesiz bir plastik çember ile kâbusa dönüşebilir. Plastik çember üretici elinde doğru şekillendirilmelidir. Plastik çember makinesi üreticileri ile plastik çember üreticileri İzmir, İstanbul, Ankara, Sakarya, Bursa, Antalya, Adana, Mersin veya farklı şehirlerde olsalar da uyum içinde çalışmalıdır.

 

Plastik Çember Fiyatları İki Farklı Şekilde Sunulur
Birincisi bobin fiyatıdır. Rulo olarak ta isimlendirilir. Aslında bobin fiyatında esas olan metre fiyatıdır. Bir bobin plastik çember demekle aslında belirli bir uzunlukta plastik çemberden bahsedilmiştir.

 

Örneğin;
“12mm x 0,60 mm x 3000metre plastik çember 100.-TL/Bobin” etiketini incelediğimizde;

12 mm          :         Plastik Çember genişlik ölçüsü.

0,60 mm        :         Plastik Çember kalınlık ölçüsü.

3000 m                   :         Bir kasnak üzerinde sarılı olan plastik çemberin uzunluğu.

100 TL          :         3000 metre uzunluğundaki plastik çember fiyatları.

Bu bilgiler ışığında 100 TL / 3000 metre formülü ile plastik çember metre fiyatlarını hesaplayabiliriz.

Plastik çember fiyatlarının ikinci arz ediliş şekli ise kg bazındadır.

 

Örneğin;

“12mm x 0,60 mm plastik çember 10 TL/Kg” etiketini incelediğimizde;

12 mm          :         Plastik Çember genişlik ölçüsü.

0,60 mm        :         Plastik Çember kalınlık ölçüsü.

10 TL            :         Plastik çemberi tarttığımız zaman kilosu ile çarpacağımız kg birim fiyatı.

Bu bilgiler ışığında çemberin bobin fiyatını hesaplamak çok kolaydır. Diyelim ki tartıya koyduğumuz plastik çember 15 Kg ağırlığında geldi. 15 Kg x 100 TL/Kg = 150 TL/Bobin.

İki arz edilme şeklini karşılaştırdığımızda Plastik çemberin Kg bazındaki satış şeklinde bazı verilerin eksik olduğunuz görüyoruz.

 

15 Kg olan bobindeki plastik çember uzunluğu ne kadar?
15 Kg olan bobindeki net plastik ağırlığı ne kadar?
15 Kg olan bobindeki kasnak, koli ve diğer ambalaj malzemelerinin ağırlığı ne kadar?
Yaptığımız ambalajda 8 metre çember kullanıyorsak, bu ambalajımızdaki plastik çember maliyeti ne kadar?
Plastik çember fiyatlarının hangi şekilde arz edileceğini bazen plastik çember üreticileri, bazen plastik çember satıcıları bazen de plastik çember kullanıcıları belirler. Hangi yöntemin daha iyi olduğu konusunu da başka bir yazımızda inceleyeceğiz.

 

Plastik Çember Nasıl Kullanılır?
Plastik Çember ürünlerin bir arada tutulması, sabitlenmesi gibi işler için kullanılan bir ambalaj malzemesidir. Bu ürünü uygulayabilmek için aşağıdaki makine veya malzemelerden bir veya daha fazlasını kullanmak gerekir.

 

Plastik Çember makinası.
Plastik Çember klipsleri.
Plastik Çember makinesi.
Plastik Çember tokası.
Plastik Çember makinası, bağlama teknikleri gibi konuları farklı yazımızda inceleyeceğiz.

 

Plastik Çember Üreticileri
Poliproplen plastik çemberler çok uzun zamandır ülkemizde üretilmektedir. Ancak polyester (PET) plastik çemberler Türkiye’de 2000 li yılların hemen başlarında hayata geçmiştir. Bu başlangıçtan önce ürünler ithal ediliyordu. Başlangıç biraz sancılı oldu. Kırılgan çemberler, iyi yapışmayan çemberler, mukavemeti olması gerekenden düşük çemberler ve doğrusallıkta ciddi problemleri olan çemberler hem çember üreticileri için hem de çember kullanıcıları için ciddi sorunlar yarattı. Hatta üretimden vaz geçen plastik çember üreticileri dahi oldu. Pazarda Türk Mallarına karşı edinilmiş olan kötü intiba 2003 yılında yine Türk Sanayicileri tarafından yıkıldı. Bu gün Avrupa Ülkeleri de dahil olmak kaydıyla neredeyse tüm dünya ya Ülkemizden ihracat yapılmaktadır.

 

Plastik Çember Çeşitleri
Plastik Çember Çeşitleri 3 grupta toplanır;

 

Polyester Çember Pet

 

Poliproplen Çember PP

 

Lifli Çember (Kompozit ve Tekstil)

 

Fabray Endüstriyel Ambalaj Sistemleri Sakarya’dan tüm Türkiye’ye endüstriyel ambalaj makine ve sarf malzemeleriyle hizmet vermektedir.