POLYESTER ÇEMBER FİYATLARI

Anasayfa POLYESTER ÇEMBER FİYATLARI
IMG

POLYESTER ÇEMBER FİYATLARI

Polyester çember fiyatları her gün biraz daha artan rekabet şartları nedeniyle tüm ürünlerde olduğu gibi büyük önem taşımaktadır. Polyester çember üreticileri hem daha kaliteli ürünler üretmeli hem de pet çember fiyatları uygun olmalı. Polyester çemberler, pet çemberleme makinesi üreticileri tarafından üretilen pet çemberleme makinesi ile uyumlu çalışabilmeli. Havalı pet ler, havali pet ler Polyester çemberleme de havalı bir makine ile Polyester çemberleme işinin yapılması demektir.

 

PET nedir? Bu sorunun cevabıyla başlamakta fayda var. PET bir petrokimya ürünü plastik hammaddedir. Birçok değişik pet ürün üretiminde hammadde olarak kullanılır. Polyester çember de bu ürünlerden biridir. Polyester vs Polyester çemberleme ambalaj ürün grupları içinde önemli bir yere sahiptir. Çelik çemberin doğru alternatifi olduğundan ağır yüklerin bir arada tutulması ve palete sabitlenmesi  için kullanılır. PET ler plastik ambalaj çemberleri çeşitleri içinde mukavemeti en yüksek ve uzaması en tutarlı olandır. ağır uygulamalarda hızlı çalışabilme ve uygun fiyatıyla öne çıkar. Nazik ürünlerde yumuşak yapısı ile kullanıma uygun hale gelir.

 

Polyester malzemeleri fiyatları, polyester çember fiyatları olarak incelendiğinde bakmamız gereken yer biraz daha değişiyor. Türkiye’de plastik malzemeler büyük ölçüde Petkim tarafından şekillendirilir. İthal olarak gelen pet hammadde ile Petkim polyester fiyatlar birbirlerini takip eder niteliktedir. Ancak iş polyester çemberleme bandı olduğunda konuya bir kurum daha müdahil oluyor. Bu kurum Türkiye’de ki ve dünyadaki geri dönüşüm endüstrisidir. Polyester cember geri dönüşüm döngüsünde pet şişelerin kullanıldıktan sonra atılması, toplanması, çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra flake veya diğer adıyla çapak haline getirilmesi şeklindedir. Dolayısı ile artık hammadde piyasasında toplayıcılar ve tesisler de söz sahibidir.

 

Polyester çember çemberleme kullanıcılar için büyük önem taşır. Polyester çember üreticileri tarafından üretilen Polyester çemberler kullanıcılar için ürünlerinin son güvenlik elemanıdır. Son kullanıcının eline ulaşana kadar tüm görevlerini yerine getirmelidir. Polyester çember makinası ile uyum içinde çalışmalıdır.

 

Ambalaj için plastik çemberleme çok önemlidir ve bu göz ardı edilmemelidir. Polyester çember makinası fiyatı çok çeşitlidir. Ama tüm çeşitler için de Polyester çember kalitesi büyük önem taşır. Polyester çemberleme makinesi ne kadar iyi olursa olsun kalitesiz bir plastik çember ile kâbusa dönüşebilir. Plastik çember üretici elinde doğru şekillendirilmelidir. Polyester çember makinesi üreticileri ile plastik çember üreticileri İzmir, İstanbul, Ankara, Sakarya, Bursa, Antalya, Adana, Mersin veya farklı şehirlerde olsalar da uyum içinde çalışmalıdır.

 

Polyester Çember Fiyatları İki Farklı Şekilde Sunulur
Birincisi bobin fiyatıdır. Rulo olarak ta isimlendirilir. Aslında bobin fiyatında esas olan metre fiyatıdır. Bir bobin plastik çember demekle aslında belirli bir uzunlukta plastik çemberden bahsedilmiştir. Ambalaj Çemberi Fiyatları olarak da düşünülebilir.

 

Örneğin;
“12mm x 0,60 mm x 2200metre Polyester çember 100.-TL/Bobin” etiketini incelediğimizde;

12 mm          :         Polyester Çember genişlik ölçüsü.

0,60 mm        :         Polyester Çember kalınlık ölçüsü.

2200 m          :         Bir kasnak üzerinde sarılı olan Polyester çemberin uzunluğu.

100 TL          :         2200 metre uzunluğundaki pet çember fiyatları.

Bu bilgiler ışığında 100 TL / 2200 metre formülü ile plastik çember metre fiyatlarını hesaplayabiliriz.

Plastik çember fiyatlarının ikinci arz ediliş şekli ise km bazındadır.

 

Örneğin;

“12mm x 0,60 mm plastik çember 45.45 TL/Km” etiketini incelediğimizde;

12 mm          :         PET Çember genişlik ölçüsü.

0,60 mm        :         Polyester Çember kalınlık ölçüsü.

45,45 TL        :         Polyester çemberin 1 Km uzunluğunun birim fiyatı.

Bu bilgiler ışığında çemberin bobin fiyatını hesaplamak çok kolaydır. 2.2 Km x 45.45 TL/Km= 100 TL

 

 

Polyester Çember Nasıl Kullanılır?
Polyester Çember ürünlerin bir arada tutulması, sabitlenmesi gibi işler için kullanılan bir ambalaj malzemesidir. Bu ürünü uygulayabilmek için aşağıdaki makine veya malzemelerden bir veya daha fazlasını kullanmak gerekir.

Polyester Çember makinası.
Polyester Çember klipsleri.
Polyester Çember makinesi.
Polyester Çember tokası.
Makinalar; tam otomatik Çember makinası, full otomatik Çember makinası veya manuel Çember makinası olabilir.
Plastik Çember makinası, bağlama teknikleri gibi konuları farklı yazımızda inceleyeceğiz.

 

Polyester Çember Üreticileri
Polyester plastik çemberler Türkiye’de ki üretimin başlangıcı 1990 ların sonu ile 2000 li yılların başlarıdır . Bu gün Avrupa Ülkeleri de dahil olmak kaydıyla neredeyse tüm dünya ya Ülkemizden ihracat yapılmaktadır. İstanbul, İzmir, Ankara, Düzce gibi şehirlerimizde kurulu olan Polyester çember fabrikaları geri dönüşüm veya orijinal olarak pet çember üretmektedirler. Fabray Ambalaj polyester çember için bir tedarik noktasıdır. Tüm ürünlerde birinci öncelik kaliteli ürün ve doğru hizmettir.

 

Fabray Endüstriyel Ambalaj Sistemleri Sakarya’dan tüm Türkiye’ye endüstriyel ambalaj makine ve sarf malzemeleriyle hizmet vermektedir.