ŞARJLI ÇEMBER MAKİNESİ, MODELLERİ, FİYATLARI

Anasayfa ŞARJLI ÇEMBER MAKİNESİ, MODELLERİ, FİYATLARI
IMG

ŞARJLI ÇEMBER MAKİNESİ, MODELLERİ, FİYATLARI

Bu yazımızda şarjlı çember makinası ve modellerini inceleyeceğiz. Şarjlı çember makinası fiyatları, şarjlı çember makinası yedek parçaları ve yedek parça fiyatlarından bahsedeceğiz. Kullanırken yapılan yanlışlar, doğru kullanım şekilleri hakkındaki tecrübelerimizi paylaşacağız. Şarjlı çember makinalarının sarf parçaları nelerdir? Bu parçaları daha uzun ömürlü nasıl kullanabiliriz? Basit bakımları nasıl yaparız? Çember makinası ile plastik köşebent kullanımı nasıl yapılır? gibi sorulara vereceğimiz cevaplarla sizlere fayda sağlayacağımızı umuyoruz. Konu başlıklarımız şu şekilde:

 

Şarjlı Çember Makinası Nedir?
Şarjlı Çember Makinası Nasıl Çalışır?
Şarjlı Çember Makinası Fiyatları Nasıl Olmalıdır?
Şarjlı Çember Makinası Parçaları Nelerdir?
Şarjlı Çember Makinası Nedir?


Polyester Çember PET veya Poliproplen Çember ile çember bağlamaya yarayan makinadır. Fabray Endüstriyel Ambalaj Sistemleri Siat GT Smart, Siat GT One ve Siat GT H markalarıyla, ihtiyacınıza göre seçim yapabileceğiniz 3 farklı modeli hizmetinize sunmaktadır. Şarjlı Çember makinası; 1 adet makine, 1 adet batarya (pil) ve 1 adet şarj cihazı olarak satışa sunulur.

 

GT-SMART

GT-ONE

GT VİPER

 

    

Şarjlı Çember Makinası Nasıl Çalışır?

 

  • Çember ayarlanan tansiyon yakalanıncaya kadar makine tarafından gerdirilir.
  • Çemberler yakalanmış tansiyonda iken gevşemeden yapıştırılır.
  • Yapıştırma noktasının hemen ardından kesilir.

 

Şarjlı çember makinası bu işlemleri yaparken gereken enerjiyi bir bataryadan alır. Şarjlı çember makinası bataryası (şarjlı çember makinası pili), makinanın gücüne ve işlevine göre 12V, 14V veya 18V olarak ve 1,5 Ah den 5 Ah’ e kadar çeşitlenir. Bu bataryalar Siat Şarjlı Çember Makinalarında Li Ion olarak tercih edilmektedir.

 

Şarjlı Çember Makinası Fiyatları Nasıl Olmalıdır?

 

Şarjlı çemberleme makinaları son derece pratik, hızlı ve güvenilir bağlama işlemi yapar. Bu sayede işçilikten ve zamandan tasarruf sağlar. Toka kullanımını da ortadan kaldırdığı için çemberleme maliyetinde önemli ölçüde tasarruf sağlar. Şarjlı çember makinası yatırımı yaparken sağlanan maliyet tasarruflarının uygun zamanda makine yatırımını karşılaması beklenir.

 

Elbette hesaplamayı sadece bu kıstaslara göre yapmak çok ta doğru olmayacaktır. Yapılan çemberleme işleminin güvenilirliği, bağlantı noktasının ürüne zarar vermiyor olması, bağlama yapılırken operatörlerin işlerinin kolaylaşması ve sevk ettiğimiz müşteri gözünde kazanılan imaj. Bu verilerin toplamında çağdaş çemberleme işlemi için Siat Şarjlı Çember Makinaları tüm modelleriyle Türkiye’de Fabray tarafından kullanımınıza sunulmaktadır.

 

Makine yatırımlarında doğru cevaplamamız gereken en önemli soru, “ Ucuz yatırım mı? Doğru yatırım mı?” olmalıdır. Şarjlı çember makinası alırken önce fiyat diyen birçok yatırımcı için karşılaşılacak sonuçlar üzücü olmaktadır. Makinalar en çok ihtiyaç duyulduğu zamanda arıza yapabilir. Doğru ve verimli çalışmayan makinalar ambalajların da doğru yapılmasına engel olur. İşleri yavaşlatır, tıkanmalara, teslimatları geciktirir. Alırken elde edilen avantajlar, kabarık servis faturalarıyla zarara dönüşür. Tırlar kapıda, gemiler limanda beklerken üretilmiş ürünlerde bağlanmayı bekler.

 

  • Makine temsilcisinin teknik servis birimi var mı?
  • Servis personeli yetkin mi?
  • Yedek parça mevcut mu?
  • Yedek parça fiyatları uygun mu?
  • Malzeme kalitesi yeterli mi?
  • Uluslararası bir güvence sağlanıyor mu?
  • Tamir ve bakım süresi kabul edilebilir mi?
  • Servis hizmetleri yeterince şeffaf mı?
  • Bilgi geri dönüşleri zamanında yapılacak mı?

 

Doğru yatırım için bu soruların da doğru cevaplarını alabilmeliyiz.

 

Şarjlı Çember Makinası Parçaları Nelerdir?

 

Şarjlı Çember Makinaları birçok bileşenden oluşur. Siat GT serisi şarjlı çember makinaları yüksek kalitede üretilmiş bileşenlerden oluşmaktadır. Makinanın germe ve kaynatma olmak üzere iki işlevi vardır. Kesme işlemi de kaynatmayla birlikte yapılır. Dolayısıyla makinadaki tüm parçalar bu iki işleve hizmet eder. Yapılan eylemlere göre bu parçaları inceleyelim.

 

Germe İşlemi ve Germe Parçaları

Germe işleminin önde gelen parçaları “Germe Tekeri (Tension Whell) ve alt tutucu (Griper)” dir. Her ikisi de sertleştirilmiş metalden mamül, üzeri dişli parçalardır. Üzerlerindeki diş yapısı üreticilerin tercihlerine göre farklı şekillerde olabilir.

 

Griper

Alt tutucu veya griper olarak adlandırılır. Bazı makinalarda tek parça bazı makinalarda 2 veya 3 parça halinde yapılmıştır. Makinanın ön bölümünde germe tekeri ile altlı üstlü çalışır. Adından da anlaşılacağı gibi çemberin bir ucunu tutar. Dişler bir nevi çembere saplanır ve çemberin sabit durmasını sağlar.

 

Germe Tekeri (Tension Wheel)

Makinanın ön bölümünde griper ile altlı üstlü çalışır. Çemberin bir ucu griper tarafından tutulurken, diğer ucu da germe tekeri tarafından çekilir. Silindir şeklinde bir parçadır. Dış yüzeyi çemberi tutarak çekebilecek şekilde tasarlanmıştır. Yüzey üzerinde çok sayıda İnce dişler bulunur. Bu dişler iğne şeklinde, konik yapıda veya piramit şeklinde olabilir. İç yüzeyi ise aktarma dişlilerinden tahrik alabileceği şekilde dişler ile donatılmıştır.

 

Germe eyleminde en dışta çalışan parçalar bunlardır. Bir benzetme yaparsak; arabanın lastiği doğru bir örnek olur. Dişli yapısıyla tutunur. Kullanıma bağlı olarak aşınır. Aşındıkça tutunma azalır. Tutunma azaldıkça çekiş kaybolur. Germe tekeri ve griper de, üzerindeki dişler aşınınca görev yapamaz ve değiştirilmesi gerekir. Genellikle germe tekerinin ikinci değişiminde griperinde değişmesi gerekir. Germe tekeri makinanın en çok aşınan parçasıdır.

 

Kaynatma Ve Kesme Mekanizması

Şarjlı Çember Makinasında (Akülü Çember Makinası) kaynatma ve kesme mekanizması birlikte çalışır. Gerilmiş olan polyester çember PET veya poliproplen çember PP nin iki ucu titreşim ile birbirine yapıştırılır. Çemberlerin iki ucu kaynatma alt griperi ve kaynatma üst griperi arasında sıkıştırılır. Kaynatma üst griper parçası bir dizi sıralı rulman üzerinde kaynatma motorundan aldığı hareket ile yanal eksende hareket eder. Bu hareket esnasında oluşan sürtünme sonucu ortaya çıkan ısı ile çemberler eritilir. Aynı zamanda kaynatma griperlerinin hemen arkasında bulunan bıçak sayesinde de çember kesme işlemi yapılır.

 

Kaynatma süresi kullanılan polyester çember PET veya poliproplen çember PP ebatlarına göre operatör tarafından ayarlanır. Bu kaynatma süresi için gerekli olan soğutma süresi ise makine tarafından otomatik olarak ayarlanır. Soğutma işlemi tamamlandığında Şarjlı Çember Makinası (pilli çember makinası) sesli ve görsel ikaz verir. Bu ikaz sonrasında bağlama işlemi tamamlanmış olur.

 

Siat Türkiye Şarjlı çember makinalarını Fabray la hizmetinize sunmaktadır. Siat GT-Smart Şarjlı Çember Makinası, Siat GT-ONE Şarjlı Çember Makinası, Siat GT-H Şarjlı Çember Makinası olmak üzere 3 farklı modeli bulunmaktadır. Fabray aynı zamanda şarjlı çember makinası servis hizmetlerini de vermektedir. Orijinal yedek parça, uygun servis ücreti, hızlı ve kaliteli teknik servis hizmetini yetkin personeli ile hizmetinize sunar.

 

İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Nevşehir, Kayseri, Konya, Balıkesir, Antalya, Mersin, Adana, Gaziantep ve diğer tüm şehirlerimizde Bölge Satış Sorumlularımız tarafından demo talepleriniz ücretsiz olarak karşılanacaktır.

 

 

Fabray Teknik Servis El Aletleri Atölyesi