STREÇ FİLM MALİYETİNDEKİ HESABA KATILMAYAN ARTIŞLAR NELERDİR?

Anasayfa STREÇ FİLM MALİYETİNDEKİ HESABA KATILMAYAN ARTIŞLAR NELERDİR?
IMG

STREÇ FİLM MALİYETİNDEKİ HESABA KATILMAYAN ARTIŞLAR NELERDİR?

Streç Film Maliyetindeki Hesaba Katılmayan Artışlar Nelerdir?


Bu yazımızda streç film maliyetlerindeki hesaba katılmayan artışlar nelerdir? Streç film maliyetleri nasıl düşürülür? Uygun fiyatlı streç film nasıl alınır? Streç film maliyet hesabı nasıl yapılır? Streç film ağırlıktan metre hesabı nasıl yapılır? Streç film kontrolü nasıl yapılır? Sorularının cevaplarını arayacağız.

 

Fabray Endüstriyel Ambalaj Sistemleri Maillis Türkiye olarak streç film ürünleri konusunda çözüm ortağınız olmak istiyoruz. Amacımız Türkiye Endüstrilerindeki streç film kullanımında tasarruf sağlamaktır. Fabray Maillis Türkiye olarak, yüksek teknoloji ile üretilmiş streç film sunarak, uygun fiyatlı streç film maliyeti hedefliyoruz. Aynı zamanda üst seviyede streç film sarma makinaları ile hedefimizi destekliyoruz.

 

Pazardaki streç filmler üzerinde yapılan incelemelerde oldukça karışık bir tablo ile karşılaşılabilmektedir. Öncelikle aşağıda bu karışık noktaları açıklamaya çalışalım;

 

 Streç Film satışında 2 yol izlenmektedir.

 

Kg fiyatı üzerinden stretch film satışı.
Bobin fiyatı üzerinden stretch film satış.
Kg Fiyatı Üzerinden Stretch Film Satışı.
Böyle satılan bir streç film’in faturadaki miktarıyla gerçekte gelen miktarının karşılaştırılması son derece kolaydır. Gelen streç film terazi veya kantar ile tartıldığında faturadaki miktarı net olarak karşılaştırabiliriz. Aradaki fark kabul edilebilir kantar farkı olarak değerlendirmeye alınabilir veya itiraz edilebilir. 

 

Böyle bir durumda sorun ne olabilir?

 

Satın aldığımız streç film kalınlığı olması gerekenden fazla ise, bu bizim palet başına düşen streç film maliyetimizin kontrolümüz dışında yükselmesi demek olur.

 

Örneğin 20 micron olarak satın aldığımız 50 cm genişlikteki stretch film gerçekte 23-24 micron geliyorsa; filmin tamamında dengeli bir dağılım yoksa, bazı yerleri 20 micron bazı yerleri 24 micron geliyorsa; bu palet başında streç film giderimizin haberimiz olmadan yükselmesi anlamına gelir.

 

20 micron streç filmin 1 metresi 9.15g gelir. 

24 micron streç filmin 1 metresi 11.02g gelir.

 

Bakınız bu küçücük fark bizi nerelere götürecek;

 

Tablo 1
Palet Ölçümüz

Cm

Palete Sardığımız Streç Film        Tur Sayısı  Kullanılan Streç Miktarı (m) Aylık Sarılan Palet

(Ad)

Yıllık Sarılan Palet (Ad)
100*120 10 44 1200 14400

 

İşte geldiğimiz yer;

 

Tablo 2
Streç Film Kalınlığı Yıllık Tüketim Miktarı (Kg)
Gerçek 20 micron streç film kullanıyorsak yıllık tüketimimiz 5.797 Kg
Aldığımız streç film 24 micron geliyorsa yıllık tüketimimiz 6.982 Kg
Fark 1.185 Kg

 

Bu küçük farkla, farkında olmadan her yıl 1.185 Kg streç filmi fazladan harcıyoruz!

 

Her yıl farkında olmadan yaklaşık 2.200€ kaybediyoruz!

 

10.yılın sonunda neden güzel bir otomobil almıyoruz?
Netice itibariyle satan taraf için daha fazla satış anlamına gelir, alan taraf için ise hesaba katılmamış daha fazla harcama anlamına gelir.

 

Fabray Endüstriyel Ambalaj Sistemleri Maillis Türkiye olarak teknik detayları açıkça belirtilen kalınlıkları dengeli streç filmleri sunmaktadır.

 

Bobin Fiyatı Üzerinden Streç Film Satışı.
Bu durumda da yukarıdaki olasılığın tersi durumlarla karşılaşmak mümkündür. Böyle satılan streç filmin faturadaki belirtilen miktarı ile stretch filmin gerçek miktarının kontrolü için daha fazla işlem gerektirir. Faturadaki miktar bölümünde 10 rulo, 50 bobin gibi rakamlar görürüz. Gelen sterç Film bobinlerini veya streç film rulolarını sayarız. 

 

Ama sormamız gereken asıl soru şudur; 

 

“Bir bobinde ki streç filmin uzunluğu doğru mu? Bir bobini 300 metre olarak almıştık, gerçekte de 300 metre streç film var mıydı?”

 

Uzun yıllar boyunca yaptığımız çalışmaların sonucunda 300 metre olması gereken streç film bobinlerinin maalesef 200, 170, 160 hatta 150 metrelerde çıktığına şahit olduk.

 

Satın aldığımız streç filmin bir bobininin uzunluğu doğru değilse,  bu bizim palet başına düşen streç film maliyetimizin kontrolümüz dışında yükselmesi demek olur.

 

Örneğin 300 metre olarak satın aldığımız streç film rulosu, gerçekte 164 metre geliyorsa, bu palet başında streç film giderimizin haberimiz olmadan yükselmesi anlamına gelir.

 

Eğer metrajı doğru olmayan streç film alırsak başımıza neler gelecek?

 

Tablo 3
Satıcı Firma Streç Film Kalınlığı (micron) Bobin Brüt Ağırlığı (g) Masura Ağırlığı (g) Net Streç Film Ağırlığı (g) Bobindeki streç Film Uzunluğu (m)
A 17 1584 300 1284 164
B 17 2650 300 2350 301
FARK 137

 

Tablo 1 deki gibi bir hesaplama yaparsak, yani yılda 14.400 paleti streç film ile sardığımızı düşünürsek;

 

Aynı iş için

 

A firmasından 3.863 rulo streç almalıyız.

B firmasından 2.104 rulo streç almalıyız.

Haberimiz olmadan % 83 fazla streç film rulosu aldık!

Haberimiz olmadan 1759 fazla streç film rulosu aldık!

 

10.yılın sonunda neden güzel bir ev almıyoruz?

Sonuç itibariyle kilogram fiyatı üzerinden veya rulo (bobin) fiyatı üzerinden streç film satın alabiliriz. Her iki yöntemin de sakıncası yoktur. Önemli olan mutlaka kontrol edilmesidir. Streç Filmin teknik özelliklerini açıkça veren, bu verilere uygun ürün teslim eden, kontrol aşamasında her türlü desteği veren tedarikçiler tercih edilmelidir.

 

Fabray Endüstriyel Ambalaj Sistemleri Maillis Türkiye olarak üstün teknoloji ile üretilmiş, 8 micron streç film, 10 micron streç film, 12 micron streç film, 15 micron streç film, 17 micron streç film, 20 micron streç film, 23 micron streç filmleri değerli müşterilerine sunmaktadır. Streç Filmlerin teknik özelliklerini açık ve net bir şekilde vermektedir. Metre kontrolü, ağırlıktan metre kontrolü, uzama değeri kontrolü gibi çalışmalarda tam destek vermektedir.

 

Streç film kontrollerinin nasıl yapılacağı konusundaki bilgilendirmeye https://fabray.com.tr/b/ambalaj-bilgi-sistemi/ linkinden ulaşabilirsiniz.

 

Teşekkür ederiz.