STREÇ SARMA MAKİNESİ

Anasayfa STREÇ SARMA MAKİNESİ
IMG

STREÇ SARMA MAKİNESİ

Streç sarma makinası ürünlerinizin streç film ile sarılarak ambalajlanmasını sağlar. Endüstrilerin neredeyse tamamında kullanılan ve neredeyse vazgeçilmez olan ambalaj malzemesi streç filmdir. Streç filmin görevini yapabilecek şekilde sarılmasını sağlamak için de streç makinası zaruri bir ihtiyaçtır. Streçleme makinası kullanım alanı ve ürünün özelliklerine göre farklı şekillerde ve farklı donanımlarda üretilmektedir. Otomatik streç sarma makinası fiyatları grubun en yükseğidir. Haliyle donanımı da en üst seviyede olan çeşittir. Streç makinası fiyatları talep edilen donanıma göre belirlenir.

 

Aşağıdaki tabloda görebileceğiniz üzere streç sarma makineleri 4 ana gruba ayrılır.

 

STREÇ SARMA MAKİNASI

 

Döner Tablalı Streç Sarma Makinası

Robot Streç Sarma Makinası

Ring Streç Sarma Makinası

Yatay Streç Sarma Makinası

 

Genel bir bakışla bu 4 gurubu inceleyelim.

 

 

Döner Tablalı Streç Sarma Makinası

   1.Yatay eksende dönen bir daire şeklinde taşıyıcı, bir kule ve kule üzerinde dikey eksende hareket eden asansörden oluşur.

   2.Kule yüksekliği ve döner tabla çapı streç sarılacak ürün ölçülerine göre ölçülendirilebilir. Döner tabla çapları 1500 mm ile 2600 mm arasındadır. Kule yükseklikleri de 2000 mm ile 3000 mm arasında değişir.

   3.Ürün döner tabla üzerinde döndürülürken kule üzerindeki hareketli asansörde takılı streç bobininden gelen streç film ile streçleme işi yapılır.

   4.Motorlu ön gerdirme veya mekanik germe sistemlerinden biri tercih edilir.

   5.Roping sistem yüksek modellerde opsiyoneldir.

   6.Taşıma kapasiteleri farklıdır. Yani üzerine koyacağınız paletin ağırlığı, palet streçleme makinasına göre 1200 kg ile 2400 kg arasında değişir. Bu da palet streç makinası fiyatlarını etkiler.

   7.Birçok markada acil stop, yavaş başlama ve yavaş duruş, başlangıç pozisyonunda sonlandırma gibi özellikler standarttır.

   8.Paletin alt ve üst sıralarına kaç tur sarılacağı ayrı ayrı belirlenebilir. Streç sarma veya streçleme işi yapılırken strecin üst üste ne kadar bindirileceği ayarlanabilir. 

 

Robot Streç Sarma Makinası

   1.Yatay eksende hareket eden bir robot (Tekerleki ve akülü araba), Robota monteli bir kule ve ve kule üzerinde dikey eksende hareket eden asansörden oluşur.

   2.Kule yüksekliği talebe göre üretilir.

   3.Streç sarılacak ürün sabit durur. Robot ürün etrafında dönerken kule üzerindeki hareketli asansörde takılı streç bobininden gelen streç film ile streçleme işi yapılır.

   4.Motorlu ön gerdirme veya mekanik germe sistemlerinden biri tercih edilir.

   5.Paletin alt ve üst sıralarına kaç tur sarılacağı ayrı ayrı belirlenebilir. Streç sarma veya streçleme işi yapılırken strecin üst üste ne kadar bindirileceği ayarlanabilir.

   6.Ürün bir tabla üzerinde döndürülemeyecek kadarsa Streç Sarma Robotu mükemmel bir çözümdür. Ürün bir tabla üzerinde döndürülemeyecek kadar ağırsa Streç Sarma Robotu mükemmel bir çözümdür. Çünkü ürün yerde sabit dururke robot palet streçleme makinası ürünün etrafında dolaşır. Ürünün ağırlığı palet streçleme makinası için sorun değildir. Üstelik ürünün dikdörtgen şekilde, yuvarlak veya kare olması da robot streçleme makinası için sorun yaratmaz.

 

Yatay Streç Sarma Makinası
   Dikey eksende dönen bir daire şeklinde taşıyıcı üzerinde streç film takılıdır. Streç sarılacak ürün bu dairenin içinden geçerken streç sarma işi yapılır.

 

Ring Streç Sarma Makinası
   Ürün Sabit durur. Yatay ve daire şeklinde üretilen bir eksen üzerinde takılı streç film rulosu paletin etrafında dönerek streç sarma işini yapar.
   Yapılan araştırmalara göre pazarda farklı modeller için farklı farklı isimler uydurulmuştur. Bu ifadelerden bazıları yanlış kullanıldığı için anlam karmaşalarına sebep olmaktadır. Bazıları ise farklı söylemlerle aynı streç sarma makinasını işaret eder. Bu kullanımlardan bazılarını birlikte inceleyelim;

 

 

Manuel Streç Sarma Makinası; aslında streç sarma makinası içindeki bir özelliğin mekanik olduğunu ifade etmek için kullanılmıştır. Bazen de kap streç sarma makineleri için kullanılır. Otomatik streç sarma makinası da nelerin otomatik olduğu belirli olmayan, bazen sadece döner tablanın bile otomatik streç sarma makinası olarak adlandırıldığı yetersiz bir tabirdir.

 

Palet Sarma Makinası; 2 değişik grupta ve 3 farklı çeşitte ve birçok farklı donanıma sahip streç sarma makinası için genel bir tabirdir.

 

Palet Streç Sarma Makinası; genel bir tabirdir. Birçok parametrenin belirlenmesinden sonra ihtiyacı doğru olarak karşılayan makinaya ulaşılabilir.

 

Streç Aktarma Makinası; streç filmin Jumbo boy bobinlerinden 1500 veya 300 metrelik gibi bobinlere aktarılmasını sağlayan makinalardır. Streç aktarma makinası fiyatları özelliklerine ve kapasitelerine göre farklılıklar gösterir.

 

Palet Streç Makinası; genel bir tabirdir. Birçok parametrenin belirlenmesinden sonra ihtiyacı doğru olarak karşılayan makinaya ulaşılabilir.

 

Streç Dilimleme Makinası; Genelde 50 cm genişlikte olan streç filmleri 10-15-20 cm gibi farklı genişliklere keserek bu genişliklere göre rulolara saran makinalardır.

 

Streçleme; Ambalaj yapılan ürünün streç film ile sarılma işidir.

 

Bagaj Sarma Makinesi; Havaalanlarında, bazı otellerde görmüş olabileceğiniz bavul streç sarma makinası da denilen makinalardır. Döner tabla üzerinde bavulun arasına yerleştirildiği iki dikey düzenek sayesinde bavullar streç film ile sarılır. Bagaj sarma makinesi fiyatları diğer bir tabirle bavul streç sarma makinası fiyatları veya valiz streçleme makinesi fiyatları makine özelliklerine ve menşeine göre farklılıklar gösterir.

 

Fabray Endüstriyel Ambalaj Sistemleri tüm streç sarma makinaları çeşitleriyle hizmetinizdedir.